Милионима истопио срце – по цичој зими километрима до школе на контролни

Осмогодишњи Ванг Фу пет километара мора да хода до школе, што њега не спречава ни да се по изузетној хладноћи пробије да би стигао на контролни. Фотографије „дечака пахуљице“ у учионици са промрзлним шакама изазвале су бурне реакције у Кини, а бројне донације убрзо су почеле да пристижу.

Фу Хенг, директор основне школе у граду Синђи у кинеској провинцији Јунан, није могао да верује својим очима када је у учионицу ушао мали Ванг Фу, са залеђеном косом на глави, руменим образима и промрзлинама на рукама.

„Био је то први дан финалних испита. Температура је пала на око минус 10 степени Целзијуса тог јутра“, написао је Фу поред фотографије насмејаног малишана у учионици.

Директор каже да је Ванг веома весео дечак, описујући га као „одељенског кловна“, који стално засмејава своје другаре, али и њега понекада.

Његов позитиван приступ животу, према Фуовим речима, изузетно је изненађујућ када се има у виду да живи веома сиромашно далеко од школе и да сваки дан проводи већину слободног времена са сестром и баком.

Да читава ситуација буде још гора, ту је и чињеница да је и школа веома оскудно опремљена и да чак нема ни радијаторе који би помогли ученицима да се угреју.

Фотографије које је директор Фу поделио на друштвеним мрежама изазвале су бурне реакције и велике симпатије, не само према „дечаку пахуљици“ већ и према осталим ученицима, који упркос суровим условима долазе у школу да би учили.

Убрзо су почеле да пристижу бројне донације. За помоћ Вангу, школи и другим ученицима стигло је око 275.000 евра, а осим тога донирано је више од 20 пећи за загревање учионица, као и велики број јакни и топле зимске одеће, пренео је британски Сан.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи