Без Боре Дрљаче у Пули на дочеку Српске нове године

Наступ српског певача народне музике Боре Дрљаче, најављен у оквиру дочека Српске нове године 13. јануара у Дому бранитеља у Пули, отказан је после контакта градоначелника Бориса Милетића са председником Заједнице Срба у Истри Миомиром Јеремићем.

Пошто је објављено да је Град Пула покровитељ дочека, у саопштењу је наведено да се Град Пула ограђује од наступа Дрљаче, јер је организатор најављеног дочека Заједница Срба у Истри, а Дом хрватских бранитеља није у ингеренцији Града већ Министарства одбране Хрватске, преноси Хина.

Агенција наводи да је Дрљача „јавности познат по прочетничком ставу и српском национализму“, а да је вест о његовом наступу „изазвала бурне реакције на друштвеним мрежама“.

Пулски градоначелник Борис Милетић контактирао је председника Заједнице Срба у Истри Миомира Јеремића, који је одустао од наступа Дрљаче.

„Град Пула, познат у Хрватској, али и широм Европе као град либералних вредности и успешне мултикултуралности, ограђује се од сваке врсте националне искључивости и верске нетрпељивости која уноси раздор и немир међу становништво. У складу с тиме не подржава ни гостовање музичког извођача Боре Дрљача, који у својим песмама и изјавама износи ставове непримерене европским вредностима толеранције и међусобног поштовања“, навео је Милетић у саопштењу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво