САД у ишчекивању два џекпота која мењају живот

Играчи америчких лутрија „Мега милионс“ и „Пауербол“ имају шансу да освоје два џекпота, чији је заједнички износ скоро 800 милиона долара.

Извлачење бројева лутрије „Мега милионс“ биће одржано вечерас, а играчи ће имати прилику да освоје џекпот од 343 милиона долара, који ће се исплаћивати у наредних 29 година.

Уколико добитник награде жели да му се новац исплати у готовини, вредност награде се процењује на 215 милиона долара.

То је највећа награда лутрије „Мега милионс“ од када је у августу прошле године извучена награда од 393 милиона долара.

Такође, сутра је извлачење лутрије „Пауербол“ чији ће се играчи надметати за награду од 440 милиона долара, уколико се исплаћује наредних година, односно 278,3 милиона долара у готовини.

„Пауербол“ није нудио толико велику награду од августа прошле године, када је играч из савезне државе Масачусетс освојио џекпот од 758,7 милиона долара.

Шансе за освајање џекпота у обе игре су изузетно мале, примећује АП.

За освајање награде „Мега милионаса“ вероватноћа је један према 302,6 милиона, док је за „Пауербол“ шанса мало већа, односно један према 292,2 милиона.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 04:49)
anonymous [нерегистровани]

powerball

Ako se dobitnik odluci na cesh premiju koja je duplo manja u powerboll slucaju 278mil) dobitnik mora da plati skoro 60% taxes na dobitak.. sto bi zlacilo da bi dobitnik powerball jackpot-a ustvari iskasirao svega 120 miliona dolara.. Nije lose ali kad se pocne od cifre od 440 miliona I zavrsi na 120mil odmah vidis da te oderu I ako si pobedio..