Србија једина из региона на листи Си-Ен-Енових дестинација у 2018.

Србија се на листи америчке телевизијске мреже Си-Ен-Ен нашла на листи 18 туристичких одредишта које треба посетити у 2018. години, као једина земља из региона.

Србија се тако нашла у групи са Зеленортским Острвима, Националним парком „Ботум Сакор“ у Камбоџи, Малтом, карипским острвом Невис, Банфом у Канади, Наганом у Јапану, Пуеблом у Мексику, Есауиром у Мароку, Пертом у Аустралији, Руандом, Критом, Пјеонгчангом у Јужној Кореји, Лисабоном, Кахамарком у Перуу, провинцијом Јунан у Кини, Ешвилом у Северној Каролини и Њу Орлеансом.

„Планирате одмор 2018. и почињете да размишљате да поново одете на место где се ишли прошле године, са плажама које су, као, добре и са просечним коктелима? Хајде, знате да можете боље“, поручује Си-Ен-Ен.

Србија је, указује та ТВ мрежа, као туристичка дестинација „каскала“ за неким другим земљама које су некада чиниле Југославију, што се нарочито односи на хрватску и црногорску јадранску обалу.

„Али не дуго. Посетиоци почињу да долазе у овај углавном неоткривени угао региона, привучени изузетним призорима, богатом исторјиом, вредношћу оног што добијају за свој новац и – обиљем сира“, пише Си-Ен-Ен.

Како је објављено на сајту те америчке мреже, Београд се већ позиционирао као град „који зна да се забавља“ и – попут источноевропских градова пре 10 или 15 година – одбацује социјалистичко урбано наслеђе и „хита ка блиставијој будућности“.

Истиче се да Копаоник и Златибор пружају могућности за зимске спортове и уточиште током лета у епском планинском окружењу.

Национални парк „Тара“ има клисуре над којима се надвијају крашки брежуљци прекривени шумама.

На југу Србије налази се Ђавоља Варош за коју Си-Ен-Ен каже да пружа „луди геолошки спектакл чудних стеновитих врхова“.

„Иако Србија нема своју морску обалу, моћни Дунав и даље лети привлачи купаче на тврђавама начичкану 'ривијеру'“, истиче се у тексту.

Прошле године, на Си-Ен-Ен-овој листи најпожељнијих туристичких одредишта, из региона се нашла Албанија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво