Београд за туристе нови Берлин са словенском душом

Француски туроператер „Војажер ду монд“, позиционирао је Србију као трећу дестинацију по пожељности у 2018. години, наводећи да је Београд озбиљан кандидат у трци за нови Берлин „са додатком словенске душе као плусом“.

Србија је доживела потпуни препород. Уоквирена Дунавом, широком равницом Војводине, са Београдом као главним градом, културним срцем које никада није престалог да куца, данас се креће у другом ритму. Остаци који сведоче о вишевековној историји Србије преплићу се са узаврелом андерграунд културом, навео је Војажер ду монд.

Такође, стоји да је индустријски кварт у Београду – Савамала, постао нови бастион уличне уметности (стрит арта), да настају микрокултурни центри, уметничке галерије цветају у подрумима, млади креатори редизајнирају стари тржни центар из деведесетих у модно чвориште (модни хаб), наводи се у саопштењу Туристичке организације Србије (ТОС).

„Да, Београд је озбиљан кандидат у трци за нови Берлин са додатком словенске душе као плусом“, наводи Војажер ду монд, који послује у више десетина пословница широм Француске, Швајцарске и Белгије.

Позицијом треће дестинације на листи најпожељнијих, ТОС у наредној години очекује знатно повећање броја туриста из тих земаља.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара