Невероватни светлосни спектакл изнад Лос Анђелеса – нису ванземаљци, већ „Спејс икс“

Становници Лос Анђелеса панично су на друштвеним мрежама извештавали о чудном дешавању на небу, питајући се шта се дешава. Убрзо их је, међутим, умирила полиција рекавши да је у питању лансирање ракете са оближње ваздухопловне базе.

Само неколико дана након извештаја Њујорк тајмса и интервјуа бившег шефа тајног програма Пентагона Луиза Елизонда за Дејли телеграф, из којих се могло закључити да долазак посетилаца из свемира није баш тако немогућ, становници Лос Анђелеса могли су на небу изнад свог града да виде да се нешто изузетно необично дешава.

Бизаран објекат летео је са Земље према свемиру. На почетку остављајући црвени траг, а онда се претварајући у изузетно сјајну светлосну куглу.

Исртавајући чудне облике на небу и правећи невероватан призор, објекат је наставио својом пењућом путањом.

Ипак, није било разлога за узбуну. Е. Т. се није враћао кући, већ је „Спејс икс“ извео последње овогодишње лансирање ракете.

Ракета „фалкон 9“ полетела је, носећи 10 „иридијум“ сателита, око 17.30 часова из базе Ванденберг.

Ентузијасти за свемир се, међутим, нису претерано узбуђивали, већ су знајући шта се спрема само уживали у светлосном спектаклу.

„Следеће лансирање из базе Ванденберг десиће се 22. децембра. Ракета се очекује да ће полетети око 30 минута након заласка Сунца. Изузетно сјајан пламен ракете биће видљив са великог подручја“, навели су пар дана раније на сајту Спејсаркајв.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи