Вучић: Невероватни експерименти, пас је жив и добре воље!

Председник Вучић је објаснио новинарима да су му у Фонду за перспективна истраживања у Москви показали неке невероватне ствари, укључујући експеримент са псом зароњеним у течност. Пас не само да је преживео, истиче председник, него је био добре воље, што га је, како је рекао, изненадило.

Председник Србије је изјавио да је импресиониран оним што је видео у руском Фонду за перспективна истраживања у Москви, укључујући експеримент са псом зароњеним у специјалну течност без азота, за чију „судбину“ су га новинари данас питали.

„Пас, кога су руски научници заронили у неку чудну посуду не само да је преживео, него је био добре воље, што ме је изненадило“, изјавио је Вучић, упитан за коментар догађаја приликом посете руском институту.

Реч је о експерименту током којег су руски научници пред српским председником заронили пса јазавичара у резервоар испуњен течношћу која не садржи азот.

Та течност би требало да елиминише услове за настанак кесонске (декомпресионе) болести при, на пример, спасавању морнара из потонулих подморница.

„Тако да, никаквих проблема ту није било. Реч је о дивној животињи, било ми га је жао, помислио сам да ће стварно да га удаве у тој чудној посуди, али то је њихов Институт“, рекао је Вучић новинарима.

„Људи не морају да брину, то дивно псетанце је у одличном стању и био је веома весео. Приказали су како је могуће да животиња користи воду као ваздух, после неколико тренутака панике, без икаквих проблема пас у томе опстаје“, рекао је Вучић.

Та течност би могла да се користи и код превремено рођене деце, као и код људи чији су дисајни органи повређени у пожару.

Вучић је напоменуо да је у Русији видео још неке „невероватне ствари“, као што је цвеће које може да расте без земље.

„Невероватно је и како цвеће може да расте без земље, чуди ме да вам то није привукло пажњу. Без ичега. Нисам био у стању да разумем како га хране, објашњавали су ми 10 минута и и даље нисам разумео“, каже председник.

Такође, како је рекао, руски научници су и прикачили на неке електроде пацова, хрчка и у стању су да, по њиховом ваздуху, виде колико су болесни, да ли могу да развију рак плућа или не.

„Много су напреднији него ми, раде у науци готово невероватне ствари, раде све могуће технологије, које ћемо ми вероватно да радимо за 20-30 година. Тако да, много тога смо имали прилике да видимо у Москви, што је другачије од уобичајених ствари и захвалан сам нашим домаћинима што су нам то показали“, рекао је председник Србије.

То, према његовим речима, показује зашто су руски инжењери и научници, без обзира на економску снагу, у стању да иду испред и многих других који су економски снажнији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво