Саудијски принц је мистериозни купац куће од 320 милиона долара

Саудијски принц Мухамед бин Салман је мистериозни купац луксузне француске куће близу Версаја за 320 милиона долара, пише Њујорк тајмс.

После бројних спекулација и нагађања ко би могао да буде купац Да Винчијеве слике „Спасилац света“, која је плаћена 450 милиона долара, и навода Волстрит џорнала да је то саудијски принц Мухамед бин Салман, његово име се сада спомиње и у случају мистериозног купца куће близу Версаја.

Њујорк тајмс пише да папирни траг од куповине луксузног здања 2015. године води преко неколико сумњивих компанија до саудијског принца.

Кућа близу Версаја изузетно је луксузно опремљена са винским подрумом, биоскопом, каналима и подводном просторијом.

Кошта 320 милиона долара, а часопис Форчун назвао је најскупљом кућом на свету.

Њен купац био је непознат.

Међутим, Њујорк тајмс наводи да документа показују да се кућа налази у власништву инвестиционе компаније, коју води принчева лична фондација.

Саудијска влада одбила је да коментарише наводе. Портпарол амбасаде у Вашингтону оптужио је новинаре Њујорк тајмса за субјективно извештавање и „лични обрачун“.

Гледано споља, кућа делује као замак из 17. века, саграђен у сличном стилу као оближња палата Версај.

Међутим, то није случај. Изграђена је након што је грађевинар Емад Кашоги срушио грађевину из 19. века, која је претходно стајала на имању од 23 хектара и изнутра је изузетно модерна.

Све је опремљено најновијом техником, којом, укључујући светла, грејање, хлађење и музику, може да се управља са паметног телефона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво