Претње смрћу ирачкој мисици због селфија са мис Израела

Пре скоро месец дана, Сара Идан је носила хаљину са ручно ушивеним „сваровски“ кристалима и представљала Ирак на избору за Мис Универзума. Био је то први пут у 45 година да је Ирак имао представника на такмичењу.

„Била сам одушевљена. То је нешто што сам сањала читавог живота“, присећа се Сара Идан (27), која жели да постане певачица и текстописац.

Све се то одједном променило. И то због селфија.

Сара и мис Израела, Адар Генделсман, фотографисале су се недељу дана пре такмичења, одржаног у Лас Вегасу.

„Рекла сам јој да се фотографишемо заједно да бисмо послале поруку нашим народима да међу нама нема проблема и да смо, заправо, амбасадорке мира“, објашњава Ирачанка.

Поред селфија је писало: „Мир и љубав од мисица Ирака и Израела.“

Реакције су биле потпуно супротне. Шест дана пред такмичење, пробудила се уз претње смрћу, које су стигле на адресу организације „Мис Ирака“, као и њихове захтеве да скине фотографију са Инстаграма или ће јој бити одузета титула.

Претње су такође стигле и на адресу њене породице у Ираку.

„Мајка ми је била избезумљена. Рекла сам јој да одмах беже, да ми је жао и да ћу напустити такмичење ако жели то од мене. Била сам спремна да одмах прекинем“, истиче Сара Идан.

Такође су јој стизале претње јер је носила бикини током једног од предтакмичења.

Ипак, селфи са мис Израела изазвао је најозбиљније реакције. Ирак и Израел немају формалне дипломатске односе, а фотографија је изазвала међународни скандал.

Упркос свему, Ирачанка је одбила да скине фотографију са друштвених мрежа.

Уместо тога, поставила је нову поруку објашњавајући да не подржава израелску владу и њену политику на Блиском истоку, извињавајући се свима који мисле да је то био напад на палестинско питање.

Схватила је да је боље да се не оглашава у медијима док њена породица не напусти Ирак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи