Одлетела три нова астронаута на Космичку станицу

У ракети лансираној из Казахстана према Међународној космичкој станици одлетела су три нова члана, амерички, јапански и руски астронаути, а снимак лансирања је објавила Наса.

Одлетела три нова астронаута на Космичку станицу Одлетела три нова астронаута на Космичку станицу

Командант Антон Шкаплеров из Роскосмоса, инжењер летења Носишиге Канаи из Јапанске агенције за аерокосмичко истраживање и Скот Тингл из Насе, одлетели су са космодрома Бајконур у 13.21 по локалном времену, преноси Ројтерс.

Посада ће постепено приступати станици, која орбитира на око 400 километара изнад Земље.

Шкаплеров, Канаи и Тингл придружиће се тиму који чине Александар Мисуркин из Роскосмоса и Марк Ванде Хеи и Џо Акаба из Насе, који се налазе у станици од септембра.

На снимку лансирања виде се чланови посаде који дижу палчеве у знак одобравања након што је ракета лансирана, а такође се види и играчка пас коју је одабрала Шкаплерова ћерка и који ће представљати индикатор нулте гравитације за посаду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи