Ђаци били директори на један дан

А како би школа изгледала када би у њој одлучивали ђаци? Занимљиво, ако је судити по ономе што су данас радили ученици Пете економске школе у Раковици у оквиру пројекта „Буди директор на један дан“ чији је циљ да се повежу теорија и пракса.

Из школске клупе у директорску фотељу на дан, сели су учeници Пете економске школе, Никола Петковић и Алекса Весковић. На дужности су били у седам ујутру, обишли су зборницу и спремно дочекали прво звоно.

Имали су и свој тим и унели новине - кутију за сугестије и ученика и професора, организовали предавање наставницима о интерактивној настави и дружење са бившим ђацима.

„Била је анкета о најбољем наставнику Пете економске школе, којег су бирали сви ученици од прве до четврте године“, каже Никола Петровић.

„Једна од сигурно најинтересантнијих, то је музика на одморима, и у одабиру музике учествовали су и наставници и ученици“, наводи Алекса Весковић

За функцију на један дан, месец дана су их припремали студенти Економског факултета.

„Држали смо разне радионице у области менаџмента и управљања како једним предузећем, а затим смо то свели на школу, пошто је и директор један од менаџера. Ово су ученици треће године тако да су имали већ нека општа знања из области менаџмента“, објашњава Нина Миајловић, студент Економског факултета Универзитета у Београду.

Није, али да јесте затребало искуства, ту је био прави директор.

„Ова школа је иначе отворена за сарадњу са високошколским установама јер је мој, и не само мој, став да деца поред ових традиционалних знања, која стичу у учионицама од нас, треба да стекну и нека друга знања која су неконвенционална, да стичу и тај тип знања који ће им користити у будућем школовању, послу, животу“, истиче Милан Кецман, директор Пете економске школе „Раковица“.

И док се утисци сабирају, многи су се већ пријавили да наредне године буду директори - бар један дан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво