Упознали се у средњој школи, а судбина их спојила и у дому за старе

Сценарио за филм могао би да се напише по њиховим животима. У главним улогама били би Милован Петровић и Анђа Вамзер. Пријатељи из средње учитељске школе данас су нераздвојни у Дому за старе на Вождовцу. За њих кажу да су пример како живот у трећем добу може бити другачији.

Заједно су играли у представи „Матура“ 1955. године. И од тада школски другови Милован и Анђа ниједном се нису срели. После пола века путеви су им се поново укрстили у старачком дому.

„И угледам њу – она шета, и рекао бих да ми је позната однекле, али да не испадне да сам ја сад неки манијак. И она седне на клупу, ја приђем, да рашчистим са тим – да л' смо познати или нисмо. Кажем: 'Извините, чини ми се да се однекле знамо?'“, прича Милован.

Иако је прошло много времена откако су се растали у средњој учитељској школи на Убу, није им требало много да се препознају.

„А онда сам се загледала у њега и онда је почео филм да ми се одмотава да смо ми заједно глумили тамо и препознам га и кажем: 'Ијаааао, шефе, па то си ти', а он каже: 'Ја сам'", сећа се Анђа.

Милованова жеља да буду заједно, остварила му се после 50 година.

„Било ми је драго што имам са ким да проговорим, да прошетамо, ја сам дошао са 'југом' овде, па мало одемо на излет“, истиче Милован.

Обрадовала су се и деца. „Обрадовали су се што смо се нас двоје срели из школских дана да имамо о чему да причамо, да не будемо усамљени“, рекла је Анђа.

Данас су нераздвојни. Играју, певају у хору, а међу станарима дома на Вождовцу препознатљиви су и као главни глумачки пар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво