Деда Мразови данас трче на Палићу

И посао Деда Мраза тражи посебне вештине. Данас се на Палићу одржава 19. трка Деда Мразова. Да би се учествовало у овом популарном такмичењу крај језера, неопходни су црвена капа, добра воља и још понека ситница.

Главни предуслов за учешће је црвена капа Деда Мраза. Оно што није битно је кондиција, односно физичка спрема јер свако може да учествује у популарној трци на Палићу.

Организаторка палићке трке Елвира Јанош каже да је реч о трци Деда Мразова, али под знацима навода јер не мора нико да трчи: „Могу да дођу породице са малом децом, бакице које излазе из цркве могу да шетају и сви ће добити медаље. Ово је трка задовољства за младе, за старе, за школску децу, активне тркаче, рекреативце, радне организације“.

Ово је 19. година како се одржава Трка Деда Мразова, почело је са шест-седам тркача, а данас ће их бити око 2.000.

„Вероватно у зимском периоду људи немају где да изађу. У данашње време само јуримо паре, само да боље живимо, потребно је и да будемо срећни, да се дружимо и да будемо весели“, објашњава Елвира тајну успеха палићке трке.

Сунчано је и нема снега, а биће око три степена изнад нуле што су лепи временски услови за трку на Палићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара