Купци руинираног дворца: 9.400 Француза

Француски сервис за финансирање „Дартањан“ који је намењен очувању француског наслеђа затражио је од Француза да купе дворац Шато де ла Моте-Шанденије из 13. века, који је у лошем стању.

Одзив је одличан, а до сада је новац дало више од 9.400 људи и сакупљено je 760.000 евра. Позив је још отворен, тако да се нови потенцијални купци могу придружити, преносе француски медији.

Идеја је да се сакупи новац за рестаурацију и очување дворца који из неког разлога никад није заштићен као историјски објекат.

Наравно, купци неће моћи да живе у дворцу, али ће моћи да га посећују након рестаурације, наредне године и да се похвале пријатељима да поседују дворац.

број коментара 3 пошаљи коментар
(петак, 08. дец 2017, 08:48)
/ [нерегистровани]

Grof

Date 80 ili 100 € i možete svima da se pohvalite da ste vlasnik dvorca.

(четвртак, 07. дец 2017, 20:16)
anonymous [нерегистровани]

Vise o tome

i prilog na francuskom dartagnans

(четвртак, 07. дец 2017, 19:46)
DDanonymous [нерегистровани]

Francuska je puna prelijepih dvoraca

Francuzi su veliki narod i ponosni su na svoju istoriju iz vremena kada su bili velika sila u svim oblastima zivota.Sacuvano je mnostvo dvoraca,zamkova kako iz srednjeg vijeka,tako i iz XVII,XVIII i XIX vijeka,mnogi su restauracijama vraceni u zivot i zato me ne cudi ova akcija sakupljanja novca za vracanje u zivot ovog starog dvorca.Treba postovati svoju proslost da bi imao jos bolju buducnost.