Седмогодишњак добио позив за војску, грешка у години рођења

Саша Гумењук, седмогодишњи дечак из Усурјиска у Русији, прилично се изненадио када је добио позив за војску.

Према наводима локалног портала Усурмедија, Гумењук из локалног војног одсека добио позив, у коме је писало да би требало да се пријави како би се припремио за једногодишње служење војске, преноси Би-Би-Си.

Локални медији писали су раније да су још двојица седмогодишњака добили позиве, али су војне власти то демантовале тврдећи да се ради о само једном седмогодишњаку.

„Дечја болница је направила грешку у листи младића рођених 2001. која нам је послата, заменивши 2010. за 2001. годину у овом случају“, навели су из војне службе.

Потврдили су да дечак неће бити кажњен уколико се не појави, тим пре што се ради о писму за позив на припреме за војску, а не за моментално служење војног рока.

Дечакова породица фотографисала је позив и објавила га на Инстраграму.

„Појавићемо се као што је наређено“, саопштила је породица и додала да објављивање писма није имало намеру да било кога понизи. Дечак је рекао да жали што ће морати да разочара војску.

„Имам само један сан - да постанем полицајац, а не војник“, рекао је мали Саша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво