Бескућник јој дао последњих 20 долара, а она за њега прикупила 280.000

Када је Џони, бескућник из Филаделфије, потрошио последњих 20 долара које је имао код себе, није очекивао да ће му се вратити и то са каквом каматом. Након што је помогао жени из Њу Џерзија којој је нестало горива, она му се одужила сакупивши за њега више од 280.000 долара!

Кејт Маклур путовала је код пријатеља у Филаделфију када јој је нестало горива.

„Видео ме је како стајем и знао је да нешто није у реду. Када је схватио да сам остала без горива, рекао ми је да останем у аутомобилу и закључам врата. Неколико минута касније се вратио са црвеним канистером бензина, за који је потрошио последњих 20 долара“, испричала је Кејт.

Није могла да му врати новац, јер није имала код себе.

„Касније сам се вратила на место где сам га срела и вратила му новац, а у последњих пар недеља сам га посетила још неколико пута и дала му јакну, рукавице, капу и чарапе“, објаснила је Кејт.

Ипак, хтела је још нешто да учини за доброг самарићанина.

Одлучила је да на сајту GoFundMe подели своју причу и покрене кампању за прикупљање новца за Џонија. Почетни циљ био је 10.000 долара.

Кејт је истакла и да је Џони веома заинтересован да нађе посао, као и да је убеђена да би, ако би успео да се скући, могао да среди свој живот.

Џони је био техничар за муницију у маринцима, а касније и ватрогасац и болничар.

Кампању за прикупљање новца зауставио је Џони када су донације достигле 100.000 долара, јер није желео да испадне као да искоришћава туђу доброту. Кејт је без његовог знања касније поново наставила, јер интересовање није опало.

Ипак, када је Џони сазнао да су донације достигле 250.000 долара, рекао је да ће остатак дати у хуманитарне сврхе.

Њујорк пост преноси да је Џони убрзо пронашао посао у складишту „Амазона“ у Робинсвилу у Њу Џерзију.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи