У овом авиону можете да „отворите прозор“

Снимак који се појавио на једној друштвеној мрежи уз прикладан назив „Треба ли да се забринем?“, покренуо је на интернету питање о безбедности летова са оваквим аномалијама на прозорима. Одговор су дала стручна лица.

У пратећем тексту снимка стоји: „Реч је о нискобуџетној авио-компанији (30 долара). Прозор је био потпуно ван рама. Сматрао сам да је занимљиво и снимио сам мобилним телефоном“.

Зна се још само да је настао изнад Чилеа 20. новембра.

Патрик Смит, искусни пилот и домаћин сајта Аskthepilot.com, истиче да нема разлога за забринутост, јер оно што је разлабављено у ствари није прозор!

„То је само површински рам који штити стакло. Слажем се да изгледа срамотно и непрофесионално, али безбедносних ризика нема“, понавља Смит.

Са њим се сложио Даи Видингем, извршни директор у британском Комитету за ваздухопловну безбедност: „То дефинитивно није нешто око чега се треба бринути, већ само лабав рам. Унутрашње стакло је ту да штити главно стакло од гребања и сечења са унутрашње стране, као и због термалне изолације“. 

„Спољашњи прозор је фиксиран за труп и причвршћен заптивцима, да би унутрашњост авиона могла да буде под притиском. Тако да овај разлабављени рам нема ама баш никаквог утицаја, осим што изгледа ружно.“

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво