У Кини све може да се купи преко интернета, па и џамбо-џет

Онлајн куповина у Кини достигла је нови ниво након што су два „боинга 747“ продата на „Алибабиној“ платформи „Таобао“, што је уједно и први пут да су два путничка авиона купљена на аукцији преко интернета.

Авионе је купила кинеска авио-компанија за теретни транспорт, „СФ ерлајнс“, за више од 320 милиона јуана (48 милиона долара). Занимљиво је да је летелице на аукцију поставио Народни суд града Шенжена, који је два авиона запленио после банкрота компаније „Џејд карго интернешенел“ 2013. године.

Суд је шест пута од 2015. године организовао уобичајене аукције, али су сви покушаји продаје пропали. Коначно је одлучено да се поставе на аукцију на платформи Таобао, кинеском еквиваленту Ибеја.

Ипак, ни ова аукција није потпуно била успешна, пошто је суд на продају понудио три авиона, али је један остао непродат са почетном ценом од 18 милиона долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи