Индијски политичар понудио 1,5 милиона долара за главу боливудске звезде Дипике Падуконе

Сураџпал Аму, члан Индијске народне партије премијера Нарендре Модија, захтева да се убију позната индијска глумица Дипика Падуконе и редитељ Санџај Лила Бансали, оптужујући их да њихов нови филм „Падмавати“ скрнави хиндуистичку легенду.

Премијера дугоочекиваног боливудског филма у којем главне улоге тумаче Дипика Падуконе и Ранвир Синг и од којег се очекује да постане један од најгледанијих у историји те земље, одложена је после уличних протеста и отворених претњи политичара из владајуће странке.

Наиме, Падмавати, филмски еп на авади језику, описује Падмавати, жену краља која је извршила „сати“, самоубиство спаљивањем на супруговој ломачи, како би сачувала своју част од инвазије муслиманског цара Киљџија.

Жене владајуће касте, односно Раџпута, увеле су овај обичај у 14. веку након што су њихови мушкарци страдали у ратовима, а оне сматрале да је смрт у пламену боља од падања у шаке непријатеља.

Проблем је што екстремне групе мисле да у филму постоји еротска сцена, смештена у машту муслиманског владара који замишља како ће изгледати романтични сусрет са Падмавати када је се коначно буде домогао.

Редитељ Бансали и продуценти тврде да у филму таква сцена уопште не постоји, али то није спречило неколицину екстремних група да позову на забрану филма и главним актерима упуте ужасне претње.

Управо су чланови Индијске народне партије организовали протесте против филма, а Сураџпал Аму, један од локалних лидера те странке, понудио је награду од 1,5 милиона долара ономе ко одсече главу Падуконеовој.

Глумици је запрећено и одсецањем носа, у складу са „традиционалном“ казном у епу Рамајана.

Иначе, Дипика Падуконе је једна од најплаћенијих глумица у Боливуду, а холивудској публици представила се недавно улогом у филму xXx: Повратак Ксандера Кејџа у којем је играла уз Вина Дизела.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво