Понестаје места за богаташе, Монако планира ширење на рачун мора

Проблем мањка грађевинског земљишта кнежевина Монако одлучила је да реши огромним грађевинским пројектом, којим ће од Средоземног мора „узети“ шест хектара земље, како би имала где да удоми нове мултимилионере.

Монако планира да потроши 1,7 милијарди евра да би добио довољно грађевинског земљишта за хиљаде нових милионера, колико се процењује да ће се наредне деценије доселити у ту богату кнежевину.

Пројектом ће бити добијено шест хектара нове површине за градњу и то у времену када је потражња за некретнинама достигла свој врхунац, што значи да је понуда скоро па „пресушила“.

Процењује се да ће до 2026. године више од 2.700 мултимилионера желети да се пресели у Монако, а ако се ништа не предузме за њих неће бити места.

Градња је већ почела на такозваном „пројекту урбаног проширења“, којим ће бити добијено још шест хектара земљишта, на којем ће моћи да буду грађени објекти, чија је цена квадрата достигла невероватних 85.000 евра.

Нови део Монака налазиће се близу "Casino de Monte-Carlo", а градња је поверена грађевинској компанији "Bouygues", која је већ почела да увози огромне количине песка са Сицилије, пише британски Телеграф.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво