Голим рукама се одбранио од ајкуле

Сурфер новајлија Чарли Фрај успео је да се одбрани од ајкуле тако што ју је ударио по њушци.

Напад се десио данас надомак обале Аустралије, а сурфер је успео да прође са лакшим повредама десног рамена и надлактице.

Фрај је по професији лекар, а рекао је да је недавно гледао снимак на Јутјубу у коме је професионални сурфер Мик Фенинг описао свој фамозни бег од ајкуле током такмичења 2015. године.

„Када се то десило, рекао сам себи: Уради исто што је и Мик урадио. Само је удари у њушку. Дакле, Мик, ако гледаш или слушаш, дугујем ти пиво. Хвала ти пуно“, рекао је Фрај, преноси АП.

Он се у тренутку напада налазио на плажи Авока, 100 километара северно од Сиднеја.

„Сурфовали смо и осетио сам огроман ударац са десне стране. Пришла ми је непримећено. Мислио сам да се друг шали са мном. Међутим, окренуо сам се и видео ајкулу како излази из воде и помаља ми се пред очима. Само сам је ударио у њушку левом руком и онда сам успео да побегнем назад на даску, зовнем другове, а на срећу, налетео је и талас, тако да сам одсурфовао“, прича Фрај.

Каже да уопште није осетио да му крвари рука док није дошао на обалу.

„Тада уопште нисам осећао да бол у руци, јер док сам сурфовао, само сам мислио: Умрећу. Стварно ћу умрети. Помислих, сурфуј на таласу колико можеш и онда пливај за свој живот“, рекао је Фрај.

Ајкулу си приметили и спасиоци, а користили су и дронове да се увере да је напустила подручје.

Фрај ће бити ван океана недељу дана, али каже да, после тога, једва чека да се врати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво