Тунел код Будве укопан испoд нивоа путa

У Брајићима код Будве тунел је укопан испод пута. Кажу да није реч о пропусту, већ да је тако предвиђено пројектом о изградњи тунела који ће повезивати пут који је у изградњи – са магистралом.

Ниво тунела, који се готово пола године гради на Брајићима, са стране према Подгорици, неколико метара је нижи од саобраћајнице која води до њега. Шеф Дирекције за саобраћај Саво Парача тврди да није реч о пропусту, већ да је тако предвиђено пројектом о изградњи тунела, који је направила професорка Универзитета Црне Горе Биљана Ивановић.

Необичан изглед тунела на Брајићима, који је тренутно укопан неколико метара у земљу, привукао је и бројне туристе да стану и фотографишу га, пишу подгоричке Вијести.

Ако се посматра из правца Будве изгледа као да тунел води до гомиле ископа, која се налази испред отвора, док онима који стижу из Подгорице он више личи на подземни пролаз.

Грађевинска компанија „Технопут“ завршила је тунел на Брајићима, којим се избегава оштра кривина на том месту, док ће траса пута Брајићи-Будва бити завршена до краја године.

Парача тврди да су тај објекат градили ван трасе, како не би било застоја на путу, због чега са укопане стране нису радили, док тунел није завршен.

Наводно ће уклапање тунела у саобраћајницу бити много ниже од постојећег, како би се поштовао прописани пад. „Тунел је сада завршен. Остало је још да се изгради траса пута, која ће повезати тунел са магистралом“, објаснио је Парача и додао да ће успон бити седам одсто и да ће се око 500 метара постојећег пута спустити до тунела. 

Тунел је изграђен је у оквиру реконструкције пута Подгорица–Цетиње–Будва.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво