Тунел код Будве укопан испoд нивоа путa

У Брајићима код Будве тунел је укопан испод пута. Кажу да није реч о пропусту, већ да је тако предвиђено пројектом о изградњи тунела који ће повезивати пут који је у изградњи – са магистралом.

Ниво тунела, који се готово пола године гради на Брајићима, са стране према Подгорици, неколико метара је нижи од саобраћајнице која води до њега. Шеф Дирекције за саобраћај Саво Парача тврди да није реч о пропусту, већ да је тако предвиђено пројектом о изградњи тунела, који је направила професорка Универзитета Црне Горе Биљана Ивановић.

Необичан изглед тунела на Брајићима, који је тренутно укопан неколико метара у земљу, привукао је и бројне туристе да стану и фотографишу га, пишу подгоричке Вијести.

Ако се посматра из правца Будве изгледа као да тунел води до гомиле ископа, која се налази испред отвора, док онима који стижу из Подгорице он више личи на подземни пролаз.

Грађевинска компанија „Технопут“ завршила је тунел на Брајићима, којим се избегава оштра кривина на том месту, док ће траса пута Брајићи-Будва бити завршена до краја године.

Парача тврди да су тај објекат градили ван трасе, како не би било застоја на путу, због чега са укопане стране нису радили, док тунел није завршен.

Наводно ће уклапање тунела у саобраћајницу бити много ниже од постојећег, како би се поштовао прописани пад. „Тунел је сада завршен. Остало је још да се изгради траса пута, која ће повезати тунел са магистралом“, објаснио је Парача и додао да ће успон бити седам одсто и да ће се око 500 метара постојећег пута спустити до тунела. 

Тунел је изграђен је у оквиру реконструкције пута Подгорица–Цетиње–Будва.

број коментара 5 пошаљи коментар
(петак, 10. нов 2017, 15:00)
I mi konje za jahanje imamo! [нерегистровани]

Naš tunel kopamo u...

Vojvođanskim ravnicama!

(петак, 10. нов 2017, 10:56)
Djoka [нерегистровани]

Loš proračun !

Loš proračun crnogorskih saobraćajnogradjevinskih arhitekta...ali dobro....da se popraviti...Šta bi bilo da su izašli pod more...???

(петак, 10. нов 2017, 09:15)
Petar [нерегистровани]

Lepo

Pa ovo je vrhunac “ nauke” koji profesori. A kakvi će tek biti studenti ?. Na snimku se čini i da je jako nizak tunel može li ovuda oroce šleper ?

(петак, 10. нов 2017, 08:40)
anonymous [нерегистровани]

Natjecaj za tunel preko La Manche ....

Dali Englezi natjecaj za izgradnju tunela preko La Manche koji ce povezivati Englesku sa Francuskom. Prijavile se nekoliko firme pa i jedna Crnogorska koja je nudila najnizu cijenu. Pri razgovoru, Englezi postavili pitanje Crnogorcima: Kako namjeravate napraviti tunel posto je jako dugacak? Crnogorci odgovorili: Pa jedna ekipa pocet ce sa Engleske strane a druga ekipa sa Francuske strane i tako da cemo se sresti usred puta! A Englez pita: A sta ako se ne sretnu? Crnogorac odgovara: Pa eto brate, imat cete dva tunela za iste pare!

(петак, 10. нов 2017, 02:25)
anonymous [нерегистровани]

Ma to je kanalizacija

Tunel će kopati tek posle, preko kanalizacije, stvarno ništa ne razumete, inženjeri su ro smislili.