Пливао три сата до обале после сусрета са ајкулом

Један британски ронилац, који је препливао 7,5 километара до обале пошто је изгубио из видокруга чамац са којег је заронио, тврди да га је у делу пута пратила тиграста ајкула, преноси Би-Би-Си.

Џон Крејг био је у подводном риболову на западу Аустралије када је дошло до сусрета с ајкулом. У тренутку изрона, 34-годишњи ронилац опазио је ајкулу, али не и чамац којим је управљао његов пријатељ, а који због квара није стигао до уговореног места.

Сусрет са ајкулом догодио се у Заливу ајкула. Ронилац је упутио позив за помоћ и убрзо се упутио ка удаљеној тачки на хоризонту за коју је веровао да је Национални парк „Франсоа Перон“.

Крејг, иначе искусан ронилац који се пре две године преселио у Аустралију, рекао је да је ајкула изгледала као тиграста ајкула и да му је деловало да је дугачка око четири метра.

„Била је изузетно близу и врло радознала. Приближавала ми се из различитих углова, вероватно покушавајући да схвати да ли могу да се нађем на менију“, испричао је Крејг за Би-Би-Си.

Ронилац наводи да га је ајкула пратила око 15 минута и нестала, а да је њему требало три сата да доплива на сигурно. Пошто је стигао до обале, Крег је морао још да пешачи 30 минута до кампа, где му је пружена помоћ.

Чланови екипе за хитну медицинску помоћ у Заливу ајкула рекли су да нису видели да је неко успео толико да преплива за тако кратко време.

Тиграсте ајкуле спадају у најопасније врсте ајкула и друге су по броју пријављених напада на људе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво