Изгубљен у преводу – Палестинца ухапсили због речи „добро јутро“

Израелска полиција је ухапсила једног палестинског радника након што је његова порука на „Фејсбуку“ која је гласила „добро јутро“, погрешно аутоматски преведена на компјутеру, јер на дужности није било полицајца који говори арапски.

Један Палестинац је прошле недеље објавио на свом Фејсбук налогу фотографију са градилишта где ради у јеврејском насељу Беитар Илит крај Јерусалима. Сликао се поред булдожера, а уз фотографију написао „добро јутро“ на арапском језику.

Његове речи Фејсбуков аутоматски преводилац превео је на хебрејски као „нападни их“, а на енглески „повреди их“.

Сумњу полиције је додатно подстакла чињеница да се Палестинац фотографисао поред булдожера, возила које је раније коришћено у нападима на Израелце.

Полиција је посумњала да Палестинац прети таквим нападом и ухапсила га.

Након испитивања полицајци су схватили да је посреди грешка у преводу и да је исправан превод „добро јутро“.

Ухапшени је пуштен после неколико сати. Човек је одбио да да изјаву за израелске медије и брзо је скинуо објаву са свог налога на Фејсбуку.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво