Инес Рау прва трансродна „зечица“

Манекенка Инес Рау ушла је у историју као прва „Плејбојева“ трансродна „зечица“. У првом издању после смрти оснивача Хјуа Хефнера, двадесетшестогодишња манекенка налази се на популарној дуплерици у средини часописа.

Број за новембар-децембар биће уједно и издање на 100 страна посвећено Хефнеру, који је био велики борац за права ЛГБТ заједнице.

Црно-бели портрет Хефнера биће на насловној страни. Инес Рау се појављивала и раније у Плејбоју током посебног издања за мај 2014. године.

Такође, свет манекенства није јој стран, пошто се појављивала у Вог Италија и у кампањи за модни бренд Балме.

Сада ће, изласком новембарског издања, постати и прва трансродна „зечица“ у 64 године дугој историји часописа.

„Док су ме фотографисали, размишљала сам о свим оним тешким данима у детињству. Прошла сам кроз транзицију да бих могла да буде овде где јесам. Толико сам срећна због свега што се дешава“, каже Инес.

Додаје да у почетку, а и сада на тренутке није могла да верује да јој се то заиста дешава.

Инес није први трансродни модел који се појавио у часопису, пошто су се фотографије трансродне глумице Каролин „Туле“ Коси појавиле 1981. године, у оквиру рекламне кампање за филм о Џејмсу Бодну Само за твоје очи.

Међутим, у тренутку изласка броја, јавност није знала да се ради о трансродној особи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи