Дечји костим Ане Франк за Ноћ вештица изазвао бурне реакције

Услед оштрих критика продајни ланци на интернету уклањају са својих сајтова дечје костиме који треба да подсећају на Ану Франк, девојчицу чији је дневник једно од најпознатијих потресних сведочанстава о Другом светском рату и која је трагично страдала у Аушвицу.

Неколико сајтова потпуно је избацило костим из понуде, док га други рекламирају под другим именом. Костим, који се састоји од зелене беретке, плаве хаљине и браон торбице, критикован је на друштвеним мрежама као безосећајан и веома увредљив.

Познати дневник Ане Франк сведочио је о животу немачких Јевреја док се скривају у окупираном Амстердаму током Другом светског рата.

У њему се присећа двогодишњег периода који је њена породица провела скривајући се на тавану, а исечци из њеног дневника налазе се у многим школским лектирама широм света.

Њу и њену породицу су на крају издали, а убрзо и ухапсили и пребацили у логор Аушвиц. Њен отац, Ото Франк, једини је који је преживео рат.

Многи људи су на друштвеним мрежама критиковали коришћење личности каква је Ана Франк, која симболизује храброст и оптимизам, у сврху прављења профита.

Фотографије дељене на друштвеним мрежама показују костиме, који су првобитно рекламирани на сајту HalloweenCostumes.com.

„Сада ваше дете може да игра улогу хероја Другог светског рата“, наводи се у опису костима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи