Черчилова цигара продата за 12.000 долара

Цигара коју је до пола попушио некадашњи британски премијер Винстон Черчил током пута за Париз 1947. године, продата је за нешто више од 12.000 долара на аукцији на интернету.

Остатак цигаре, дугачак 10 сантиметара, синоћ је купио неименовани колекционар из Палм Бича на Флориди, саопштила је аукцијска кућа „Ар-Ар окшен“ (RR Auction) из Бостона.

Аукцијска кућа је навела да је Черчил баш ту цигару пушио 11. маја 1947. године на тада главном париском аеродрому „Бурже“.

Уз цигару је продата и фотографија Черчила с цигаром на аеродрому, на којој је и потпис чувеног премијера.

Цигару је сачувао британски пилот Вилијам Алан Тарнер, који је управљао авионом којим су Черчил и његова супруга Клементајн путовали до Париза и назад.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво