Које језике говори Ердоган, ко воли да спава, а ко нема оловку

Посету председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Београду, поред чињенице да је дошао са изузетно великом делегацијом у којој је, поред осталих, било и 185 турских привредника, обележили су и детаљи, који се не планирају протоколом, али дају „боју“ званичним разговорима.

Тако су камере медијских екипа забележиле упознавање Ердогана са свим члановима владе, у свечаном реду за дочек, које му је представљао, неформално, његов домаћин, председник Александар Вучић.

Вучић је, представљајући Ивицу Дачића, министра спољних послова „правдао“ да је можда мало нерасположен, јер, иначе, воли ујутру дуже да одспава.

„Он мрзи рано да устаје“, рекао је Вучић Ердогану за министра Дачића, на шта су се сва тројица насмејала.

Вучић је Ердогану представио и остале министре у влади премијерке Ане Брнабић, која данас борави у Бриселу, а у кратким поздравима сви су се служили и енглеским и српским језиком.

Српски председник је приметио да Ердоган говори и албански, али и „српски, перфектно“.

Камере су такође забележиле да поједини министри нису припремили оловке за потписивање међудржавних споразума, у присуству Вучића и Ердогана.

Тако је министру Зорану Ђорђевићу оловку додао његов колега Александар Антић, а Ђорђевић му је, по потписивању, уредно вратио, како би и министар рударства могао да стави потпис на један од 12 потписаних споразума.

Хемијска оловка министра културе Владана Вукосављевића је „заказала“ током потписивања, па је он позајмио оловку која је стајала испред председника Вучића.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво