После 36 сати потраге, ухваћен леопард у индијској фабрици аутомобила

Леопард који се нашао у највећој индијској фабрици аутомобила данас је ухваћен и успаван након што га је 200 полицајаца и експерата за дивље животиње тражило 36 сати.

Најпре је примећен на безбедносним камерама фабрике „Марути Сузуки“, недалеко од Њу Делхија.

Пошто су радници евакуисани из фабрике, полиција је почела потрагу, користећи сирово месо и живе козе не би ли измамили леопарда на видело.

То ипак није успело и он је остао скривен док се није вратио на место где је први пут виђен.

„Тим експерата за дивље животиње је поподне успешно успавао леопарда. Животиња је уклоњена из фабрике и након медицинских прегледа ће бити враћена у дивљину. У операцији није било повређених и подручје је сада безбедно“, рекао је извор из полиције.

Смртоносни сусрети људи и животиња су последњих година у Индији све чешћи, пре свега због све мање површине под шумом и због наглог ширења насеља.

Индијско министарство за животну средину је у августу саопштило да су дивље животиње од априла 2014. до маја 2017. убиле 1.144 особе, што је у просеку више од једне на дан.

Према проценама, у Индији је између 12.000 и 14.000 леопарда, који често страдају када залутају у села.

Један леопард је у јануару претучен на смрт у месту близу Њу Делхија након што је напао и повредио осморо људи.

Прошле године је леопард повредио троје деце када је ушао у школу у Бангалору, на југу Индије. Док мачка није пронађена и успавана локалне школе су данима биле затворене.

Фабрика у којој се јуче нашао леопард производи готово милион возила годишње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво