Грдосија од 560 тона замало одувана са писте!

Сцена од које се леди крв у жилама – А-380, највећи комерцијални путнички авион на свету, залелујао се по писти као да је реч о некој малој спортској летелици. На сву срећу, пилотска вештина је победила највећег непријатеља при слетању – бочни ветар!

Олуја „Хавијер“ тутњи севером Немачке, ветар ураганске јачине коси све пред собом...

Диселдорф јој се није нашао на путу и време је, могло би се рећи, пристојно.

Грдосија авио-компаније „Емирејтс“ из Уједињених Арапских Емирата спрема се да слети на локални аеродром.

Прилазак полетно-слетној стази делује као ствар рутине.

Међутим, када је летелица са 500 путника, тешка око 560 тона, додирнула писту, као да је „подивљала“ – захвата је јак бочни ветар и почиње да лелуја попут гране на неком дрвету!

Но, хладнокрвни пилоти „ударају контру“ и са неколико вештих маневара „чупају“ авион из ужасне ситуације.

Свака част, људи!

А с друге стране писте је са својом камером мирно стајао Мартин Богдан и чекао да забележи нешто лепо или занимљиво за „Каргоспотер“, свој канал на Јутјубу. Ово свакако није очекивао.

„Начинио сам неколико хиљада снимака слетања са ударима бочног ветра широм Европе у последњих неколико година, али ово слетање А-380 било је страшно тешко и изузетно. У почетку је деловало нормално, али када је авион додирнуо писту, почела је борба пилота да га поравнају са стазом, што је изгледало невероватно. Никада нисам видео такву реакцију авиона. Јасно се види како пилоти користе репни стабилизатор да га смире и, на срећу, успело им је“, написао је Богдан у коментару.

„Невероватна вештина пилота на делу. Обавили су сјајан посао.“

„Гледање А-380 како слеће је увек интересантно и велико задовољство. Баш ме занима шта ови путници мисле о свом слетању у Диселдорф“, написао је на крају редовни посматрач таквих ситуација. 

Портпарол „Емирата“ је тим поводом изјавио: „Авион на лету ЕК-55, дана 5. октобра 2017. године, слетео је безбедно у Диселдорф под јаким ударима бочног ветра. Ни у једном тренутку безбедност путника и посаде није била доведена у питање.“

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво