Да ли је дрвеће пре Питера Кофина било наго?

Пролазнике у једном парку у Малмеу више не изненађују несвакидашњи украси. Ипак, оне који нису упознати са радом њујоршког уметника Петера Кофина најчешће се нађу у чуду гледајући стабла која су обучена у фармерке!

Дрво је предиван организам, истовремено је синоним за стабилност и промене. Сваке године најављују годишња доба - њихови светлозелени листови долазе са првим пролећним данима, а златне нијансе јесени најпре се примете у крошњама.

Међутим, да ли је дрво довољно „обучено“?

Уметник Питер Кофин који је увек уживао у игрању између људских и природних елемената изгледа да је мишљења да је стаблима потребно оденути панталоне.

Како каже, када је одрастао у Калифорнији, увек су га одушевљавали огромни примерци „Левисових“ фармерки. „Некако су остале урезане у мом сећању", прича амерички уметник.

Деценијама касније док је за једну фондацију изводио истраживање у шведском граду Малмеу, сетио се џиновских панталона.

„Били смо окружени спокојном шумом с огромним стаблима која су изгледала попут ногу. Помислио сам да би било забавно урадити нешто симпатично с њима“, објашњава Кофин.

Засукао је рукаве, узео неколико фармерки и зашио их за дрвеће, не откривајући никоме шта је урадио. На почетку је замислио да његова дела мало забаве госте парка Ванас Конст. Међутим, пролазници су били одушевљени па су градске власти предложиле Кофину да обуче још стабала.

Њујоршки уметник се удружио са модном кућом „Левис“ која је донирала велике панталоне од тексаса за његов пројекат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво