„Октоберфест“ посетило више од шест милиона људи

У Минхену је данас, на Дан немачког уједињена, затворен 184. „Октоберфест“, који је и ове године посетило више од шест милиона људи.

„Ове године је 'Октоберфест' посетило 6,2 милиона посетилаца, а на врху по броју посетилаца из иностранства су туристи из САД, Велике Британије и Аустрије“, рекао је директор фестивала Јозеф Шмид, преноси Хина.

Број посетилаца се поново вратио на старо, јер је прошле године због лошег времена и страха од тероризма манифестацију посетило око 5,6 милиона људи.

Шмид је нагласио да је ове године „Октоберфест“ почео 16. септембра, а да је трајао два дана дуже због празника.

„За време 'Октоберфеста', између осталог, поједено је 127 волова, 59 телића и све је то заливено са 7,5 милиона литара пива“, рекао је Шмид.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво