Палмина фотеља продата за 2.500 евра, од данас ће седети на дрвеној хоклици

Фотеља председника Скупштине града Јагодинa Драгана Марковића Палме продата је на данашњој лицитацији за 2.500 евра, односно за 500 евра више од почетне цене, док је осталих седам фотеља функционера продато за 1.050 евра.

Укупно је прикупљено 9.850 евра, а новац ће добити социјално угрожене породице са троје и више деце.

Фотељу Драгана Марковића Палме купило је предузеће „Алфа“ из Јагодине.

„Подржали смо ову акцију зато што је хуманитарног карактера и зато што знамо да ће средства добити породице којима је то најпотребније“, рекао је Јовица Станковић из предузећа „Алфа“.

Станковић је истакао да ће фотељу ставити у канцеларију предузећа.

Фотеље градоначелника Јагодине, заменика градоначелника и заменика председника Скупштине града, чија је почетна цена била 900 евра, продате су за 1.050 евра.

За толико су продате и четири фотеље функционера из сале за заседање Скупштине града. Купили су их привредници из Јагодине.

Након јавног надметања Драган Марковић Палма је рекао да ће око 60 социјално угрожених породица са више деце добити око 150 евра.

„На идеју о продаји фотеља сам дошао јер сматрам да градоначелници и председници скупштина у Србији не треба да седе на фотељи већ на хоклици јер народ не гласа политичаре да би они сели на фотељу. То није њихова дедовина“, сматра Марковић.

Председник Скупштине града је нагласио да би волео да његов пример следе и функционери из осталих градова. „Ми смо купили дрвене хоклице које коштају 1.700 динара. Набавна цена моје фотеље је била 300 евра а продата је за 2.500 евра. Стално ћемо тако нешто да купујемо по нижој цени а да продајемо по већој и да новац иду у хуманитарне сврхе“, рекао је Марковић.

Објаснио је и да његов позив не важи за председника државе, премијера и министре јер они стално имају госте из иностранства.

„Јагодина никад није купила нешто што је луксуз. Од 2004. године нисмо купили ни један ауто, а општинска возила користе грађани када иду на лечење у клиничке центре“, рекао је Марковић.

Након обраћања, Марковић је повео новинаре у његов кабинет где је показао своју дрвену хоклицу на којој ће убудуће седети. „Ово је дрвена хоклица која на селу служи за мужу крава. Ја сам рођен на селу, живим на селу и разликујем се од неких политичара који су рођени у лифту и не знају шта значи када немаш.“

Марковић је на питање новинара колико је хоклица неудобнија од фотеље, рекао да му је хоклица удобнија од фотеље зато што је испунио циљ, а то је да социјално угрожене породице добију неопходну помоћ.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво