На послу читао „Мајн кампф“ и добио отказ!

Један службеник у Берлину добио је отказ пошто је откривено да је на послу читао оригинални текст „Мајн кампфа“ Адолфа Хитлера.

Мушкарац је у смени, у соби за одмор, читао изворни примерак у Немачкој забрањене књиге „Мајн кампф“ (Моја борба) у којој је Хитлер изложио своју расистичку идеологију и антисемитизам, преносе немачки медији.

Службеник је тужио државу тврдећи да је пре отказа требало да добије опомену, али је суд за радне спорове данас одлучио да је отказ законит.

Судија је објаснио да послодавац у случају тако тешког прекршаја није законски обавезан да да опомену пред отказ и да је имао право да отпусти службеника по кратком поступку.

Запослени ради у униформи којом представља државу – Берлин и тим пре је дужан да се држи начела слободног демократског устава, рекао је судуја.

„Јавно излажући свастику, уставом забрањени нацистички симбол који се налази на корицама књиге, службеник се одрекао права на опомену пред отказ“, рекао је судија.

Отпуштени службеник нема право жалбе вишем савезном суду.

Нацистички диктатор Адолф Хитлер написао је 1924. године „Мајн кампф“ у којој је изложио политичке и идеолошке ставове коју су каснија постали начела нацистичке идеологије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи