У спаваћој соби пронашли једну од најотровнијих змија на свету

Да, поново је реч о Аустралији… Пар који живи на свом поседу у близини Бризбејна затекао је источну смеђу змију на поду спаваће собе. А онда су полако изашли, позвали стручњаке и сачекали да одстране гмизавца.

Хватач змија Стјуарт Лејлор из једне од професионалних служби које се баве хватањем залуталих животиња добио је позив са поседа у близини Бризбејна. Пар који тамо живи затекао је змију у спаваћој соби.

„Телефонирала ми је жена и рекла да имају проблем са змијом, коју су затекли на поду спаваће собе“, присетио се Лејлор.

Ипак, када је стигао и отворио врата спаваће собе, није могао одмах да пронађе змију јер је пар напустио спаваћу собу чим је угледао змију.

Испоставило се да се преместила на кревет и завукла испод ћебета.

„Требало ми је око десет минута да је уклоним“, рекао је хватач, објашњавајући да је змију касније ослободио код једног потока, где може да пронађе доста хране.

Према његовим речима, било би бесмислено не однети је где јој одговара, јер ће се у противном поново ушуњати некоме у кућу.

Источна смеђа змија заузима друго место на листи најотровнијих копнених змија на свету, а живи у Аустралији, Папуи Новој Гвинеји и Индонезији. Одговорна је за 60 одсто смрти од уједа змија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво