Британија, цркве претварају у куће и стамбене зграде

Неколико стотина протестантских цркава у Лондону, у последње две деценије, претворено је у станове. То ће вероватно шокирати многе, али треба имати у виду да у Лондону и широм Британије влада хронична несташица станова, да је просечна цена некретнине у Лондону пола милиона фунти, а просечна плата 32.000 фунти годишње што је, јасно је, недовољно да би се купила просечна некретнина.

Британија, цркве претварају у куће и стамбене зграде Британија, цркве претварају у куће и стамбене зграде

Са друге стране, тајкуни и богати људи из свих делова света купују некретнине у Лондону и широм Британије по астрономским ценама. Процењује се да око 200.000 комада некретнина, станова, кућа широм Британије зврји потпуно празно, јер богаташи, који су их купили, немају времена ни да их посете, нити желе да их било коме издају.

Зато је један од приоритета градоначелника Лондона Садика Кана, као и његовог претходника Бориса Џонсона, било обезбедити Лондонцима јефтиније становање.

Постоје многи начини за то - општински станови, заједничке фирме где улажете само део новца у власништво и постајете део власника тј. делимични власник некретнине, али за сада су се сви ови начини и све ове могућности показале неадекватним.

У задњих неколико месеци цене станова у Лондону незнатно су пале – око 2,9 одсто. Нарочито падају у богатим општинама што доказује прецењеност некретнина у Лондону, а расту у некада сиромашним општинама око Олимпијског села и Олимпијског стадиона где су цене биле ниске, а сада већ почињу да се изражавају у средњим вредностима, петоцифреним вредностима какве пословично владају у Британији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво