Беба сиријских избеглица добила име Ангела Меркел

Сиријска избегличка породица у Немачкој назвала је своју новорођену бебу Ангела Меркел Мухамед, из захвалности према немачкој канцеларки за њену азилску политику „отворених врата“ у 2015. години, саопштили су болнички званичници.

„Прво име новорођене девојчице је Ангела, друго је Меркел. Овом одлуком су њени родитељи желели да искажу захвалност канцеларки Ангели Меркел“, рекла је портпаролка болнице у западном немачком граду Минстеру, преноси Ројтерс.

Ангела Меркел Мухамед рођена је 16. августа, као пето дете у породици, а њени родитељи, Азија Фарај и Халид Мухамед, стигли су у Немачку са своје четворо деце у зениту избегличке кризе 2015. године.

Ово није први пут да једна избегличка породица у Немачкој своју бебу назове по канцеларки, напомиње британска агенција, подсећајући да је фебруара 2015. по њој већ названа беба коју је избеглица из Гане родила у болници у северном граду Хановеру, а која је добила име Ангела Меркел Аде.

Канцеларка Меркел, која сутра у Минстеру треба да одржи предизборни скуп, прошле године је донекле изгубила подршку народа због забринутости у вези с питањем како ће Немачка примити више од милион миграната, али сада када је избеглички прилив заустављен, она је повратила своју популарност, закључује британска агенција.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво