Застава Индонезије у брошури Игара југоисточне Азије штампана наопако

Индонезија је оптужила малезијске организаторе Игара југоисточне Азије за немар пошто су индонежанску заставу у брошури игара штампали наопако.

Грешка, због које застава Индонезије на којој доминирају црвена и бела боја личи на заставу Пољске, наљутила је становнике те азијске државе, а хаштаг „Срам те било, Малезијо“ (ShameOnYouMalaysia) постао је најпопуларнији на Твитеру.

Председник Индонезије Џоко Видодо такође је захтевао извињење од Малезије, али је и упозорио да инциденту не треба придавати превелики значај.

„Чекамо извињење од малезијске владе зато што је то повезано са поносом наше нације“, рекао је Видодо.

Председник Олимпијског комитета Индонезије Ерик Тохир рекао је да грешка показује „немар“ и захтевао је штампање нове брошуре Игара.

Малезијски министар омладине и спорта Каир Џамалудин упутио је извињење свом индонежанском колеги на конференцији за штампу у Куала Лампуру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи