Након Лондона и Париза, преживела напад и у Барселони

За двадесетшестогодишњу жену из Мелбурна Џулију Монако терористички напад у Барселони је трећи напад који је преживела након што је пре неколико месеци била сведок напада у Лондону и Паризу, пише британски „Индипендент“.

Монакова је рекла да је са пријатељима била у куповини у тренутку кад је комби улетео међу људе на шеталишту Ла Рамбла у центру Барселоне, када је страдало 13, а повређено више од 100 људи.

Како је навела, ово је њен трећи „блиски сусрет са тероризмом“ током вишемесечног пропутовања Европом – била је блокирана у метроу током терористичког напада на Лондонском мосту, као и у Нотр Даму у тренутку када је испред чувене катедрале избоден један полицајац.

Овог пута је, како каже, била затворена у Палати Каталоније на крају Ла Рамбле, наводи Индипендент.

„Одједном су нас закључали у радњи и почела је конфузија. У наредном тренутку смо летели у задњи део радње када су нам рекли да се склонимо од излога што је више могуће и да легнемо на земљу“, истакла је Џулија Монако.

Како је навела, она и њени пријатељи нису видели комби који је улетео на шеталиште, већ гужву и полицију, а додала је да је било око 200 људи на тргу.

Према њеним рецима, у продавници је било панике међу људима док их полиција није евакуисала кроз врата са стране.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво