„Заповести“ у једној амбуланти насмејале Хрвате

Попис амбулатних заповести окачених у једној хрватској амбуланти привукао је велику пажњу на „Фејсбуку“. Листу од десет заповести написао је један хрватски доктор још раније, али се очито неким његовим колегама допала па су и они почели да је стављају у своје амбуланте.

На налогу на Фејсбуку „Дневна доза просечног Далматинца“, где је и постављена листа, јавио се и њен идејни творац. Доктор Давор Хорват каже да је таман помислио да су људи заборавили на то, али судећи по томе да се налази у другим амбулантама, значи да његове колеге нису.

1. У овој амбуланти ја сам доктор, а ви сте пацијент. Ако вам се не свиђа, нађите неку у којој је обрнуто.

2. Амбуланта није продавница мешовите робе, јер да јесте, онда би компјутер био благајна, ја би био трговац, а апарат за мерење притиска би био сталак за кондоме.

3. Ако већ улазите преко реда уз поклик: „Мени треба само“, онда ту не спада још и мерење притиска, рецепт за бабу, осип који траје шест месеци, али се баш сад и не види, итд.

4. Ако кажете да сте дошли да себи измерите притисак, онда га измерите, што мене гњавите.

5. Чекаоница није место за дружење, већ за чекање. То се да закључити из имена.

6. Сумамед није препарат на бази меда.

7. Ако вам је комшиница Мара препоручила таблете за реуму, нека вам одмах напише и рецепт.

8. Ако након куцања на врата чујете речи: „Само мало", то не значи да наставите да куцате смањеним интензитетом, већ да мало причекате.

9. Ако сте старији од 90 година, а имате мале проблеме за шкљоцањем колена, то је нормално. У ствари, то није нормално, јер вам је већ требало све шкљоцати.

10. Када после радног времена више нема никога у амбуланти, немојте се нервирати. Причекајте. Доћи ће неко сигурно.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи