Калемегдан добио ново осветљење

Сахат кула, Леополдова капија, спољашност Стамбол капије и Сахат капија на Калемгдану, од вечерас имају ново, декоративно осветљење.

Осветљење ће добити и све остале капије и зидине на Калемегдану, најавио је градски урбаниста Милутин Фолић који је у друштву директора ЈП "Јавно осветљење" Александра Цинцара Попоског присуствовао пуштању у рад нових светиљки.

"Осветлићемо и делове који су до сада ноћу били потпуно тамни и на тај начин, овај најважнији културно историјски споменик у Београду моћи ће да се обилази у свако доба дана и ноћи", рекао је Фолић.

Према његовим речима, ово је само део пројекта осветљавања јавних објеката у престоници.

"Недавно смо осветлили и Народно позориште, а сад следи Народни музеј, као и још неколико објеката на потезу од Трга Републике, Васине и Студентског трга", каже Фолић и додаје да су ту још само два објекта остала неосветљена.

Истиче да ће и сви објекти на којима су недавно обновљене фасаде на Косанчићевом венцу и у Карађорђевој, такође добити декоративно осветљење.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се