Дроном неопажено слетео на палубу поноса британске морнарице

Министарство одбране Велике Британије принуђено је да спроведе потпуну ревизију безбедносних мера на носачу авиона „Краљица Елизабета“, након што је један човек успео да спусти дрон на палубу највећег британског ратног брода.

Носач авиона „Краљица Елизабета“ био је укотвљен у Инвергордону када је на његову палубу аматерски фотограф успео да спусти беспилотну летелицу.

Испрва, није желео да спусти дрон на палубу, али је одједном дунуо јак ветар па је, да би је спасао, спустио летелицу на палубу ратног брода вредног три милијарде фунти.

„Могао сам да пренесем два килограма 'самтекса' (пластични експлозив) и да их оставим на палуби“, рекао је пилот дрона за Би-Би-Си.

Фотограф, који је хтео да остане анониман, истакао је да је изненађен да ништа није ни приметило његов дрон, а камоли покушало да га спречи.

„Краљица Елизабета“, са депласманом од 70.000 тона, највећи је ратни брод у историји британске морнарице, а крајем прошлог месеца је укотвљен у Инвергордону.

Човек који је пилотирао дроном је члан "Black Isle Images", групе аматерских фотографа, а долазак џиновског брода видео је као идеалну прилику да направи добре фотографије.

Безбедносни немар можда се може објаснити чињеницом да брод није још преузела Краљевска морнарица, објашњава фотограф.

„Безбедност 'Краљице Елизабете' доживљавамо веома озбиљно“, рекао је портпарол министарства одбране, додајући да се води истрага како је дрон неопажено могао да слети.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво