За враћених 50.000 евра добио само „хвала“, али њему довољно

Обиласком кафића у којем ради, Југослав Чукић започиње сваку ноћну смену. Као ноћни чувар дужан је да претресе сваки кутак локала и управо тако пронашао је скоро 50.000 евра, заборављених у башти кафића, случајно и надохват руке свим пролазницима.

„Узмем торбу и кад сам видео онолико новца, затворио сам је и унео унутра да поново погледам да није дрога или неко оружје. Свашта се дешава. Погледам поново. Само новац, зној ме облио“, присећа се Чукић.

„После пар сати долази човек и пита да ли је заборавио овде торбу. Ја му рекао да јесте и извадим торбу. Он је узео, на брзину пребројао и каже: 'У реду је, хвала и довиђења'“, завршава причу Чукић.

Уместо награде, тек нешто љубазније хвала, овај поштени налазач са Бановог брда добио је када је прошле године вратио тек нешто мању суму.

„Било је пар хиљада швајцарских франака, две карте за Цирих и сва документа. Узмем личну карту и преко 988 га нађем“, објашњава Чукић.

Реакције људи су, каже, подељене. Ипак, он се није двоумио. Ни тада, а ни сада.

„Стварно никад у животу нисам помислио... Ја сам могао да напуним шлепер са мобилним телефонима колико сам их нашао и вратио. Никада туђе нисам желео да узмем па макар био гладан“, истиче поштени проналазач са Бановог брда.

А памти и те како боља времена. Тај господин снажних принципа по занимању је машински инжењер.

Након распада раковичког „Југостроја“, остао је без посла. Запослио се као чувар и сада је, нада се, на годину дана до пензије.

Одгаја и седамнаестогодишњу унуку, која живи са њим и за коју, каже, мора увек да има. Али поштено, и на прави начин, па ко награди – награди.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво