Осмогодишњак кришом сакупио новац за инвалидска колица најбољем другару

Када је Пол Барнет упознао Камдена Хушана у вртићу, два дечака одмах су постали најбољи пријатељи. Упркос томе што је Камден у инвалидским колицима, Пол се никада према њему није односио ниподаштавачки, а онда је одлучио и да за свог најбољег другара прикупи новац за нова колица, која ће му олакшати кретање.

Пол и Камден су почели да се друже глумећи суперхероје и правећи смешне видео-снимке. Док су се друга деца фокусирала на Камденов инвалидитет и колица, Пол га никада није доживљавао као другачијег.

Камден, који живи у Повеју у Калифорнији, рођен је са тумором на Тх2 и Тх3 пршљеновима, а тумор је био толико велик да се формирао око кичменог стуба.

Иако је после три операције тумор одстрањен, Камден је остао параплегичар и креће се помоћу инвалидских колица, која су тешка, а он понекад има потешкоћа да их гура и управља њима.

Када су њих двојица били на излету, колица су запела и преврнула се, а Камден је испао из њих. Пол је одлучио да нешто уради.

Пошто Хушанови немају новац за нова колица, а државна здравствена служба „Медикер“ покрива трошкове за једна колица сваких пет година, Пол је рекао мајци да жели да набави нова колица за Камдена.

Без знања свог најбољег пријатеља и његове породице, Пол је на сајту Go Fund Me покренуо акцију прикупљања новца за нова колица, која би могла да буду потпуно прилагођена свим Камденовим потребама.

За две недеље прикупио је 5.455 долара, увелико премашивши првобитни циљ од 3.900 долара.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 27. јул 2017, 09:31) - anonymous [нерегистровани]

Ehej

Koliko mu davali dzeparac kad mogao da priusti kao osmogodisnjak da kupi invalidska kolica?
Ovo opet namestaljka za medije i podvala drustvu, sta je sledece osmogodisnjak spasao kitove, porodio trudnicu, spasio avion da se ne srusi i slicno?

(среда, 26. јул 2017, 21:43) - anonymous [нерегистровани]

Bravo junace,

pokazi otvorena srca odraslima, kako se zivi sa susedima i ljudima u okolini.

(среда, 26. јул 2017, 21:42) - anonymous [нерегистровани]

Веома лепо

Веома леп гест дечака.

(среда, 26. јул 2017, 20:22) - раша [нерегистровани]

мали велики човек

Деца понекад више знају од одраслих. Овај дечак је одрастао пре својих вршњака. Колица су најмањи проблем, много је битнији осмех на лицу болесног дечака јер зна да неко жели да се дружи и са њим,иако је различит!

(среда, 26. јул 2017, 19:11) - anonymous [нерегистровани]

Cestitam

Svaka cast! Prosto ne postoje recida opisu ovakav gest i lepo drugarstvo!