„Травел ченел“: У Хрватској се не возите возом, не спомињите Србе и пазите на мине

Британске туристе, који намеравају да путују у Хрватску на одмор, „Травел ченел“ саветује како да се понашају у тој земљи. Између осталог, не треба да користе возове, нити спомињу Србе, али и да пазе на мине.

Објашњава се да рат из деведесетих још траје у главама многих становника, али и да су Хрвати током историје често били под владавином других – Мађара, Турака, Аустријанаца, Италијана.

„Међутим, уколико Хрватску повежете с Југославијом, лако ћете им дићи живце. Немојте их случајно звати Југословенима или поредити са Србима, за неке је то још осетљива тема“, наводи магазин, преноси хрватски портал Индекс.

Лист туристе упозорава и да пазе где ходају, уколико се крећу шикарама и шумама у унутрашњости, посебно у Славонији, Бродско-посавској жупанији и у задарском залеђу због опасности од мина.

Туристе саветују да се возе аутобусом, не и возом, јер хрватска железница не повезује градове на југу.

„Хрватске железнице ће вас збунити“, наводи Травел ченел и додаје да су рентакар возила углавном са ручним мењачем.

„Не причајте мобилним телефоном док возите, то је изричито забрањено у Хрватској. Њихови возачи понекад агресивно претичу, па боље гледајте на пут, него на диван крајолик. Локалци често возе лудо и не поштују ограничење брзине, па треба пазити у саобраћају“, упозоравају из Травел ченела.

Такође се саветује и да се туристи у топлесу могу појавити на градским плажама, али да буду опрезни на југу, где су становници конзервативнији, као и да то никако не раде у близини цркава.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи