Најлепша башта Панчева

Јавно комунално предузеће „Зеленило“ у Панчеву, већ неколико година организује акцију у којој награђује Панчевце који имају најлепше уређену башту и најлепши балкон. Тако их мотивише да на свој начин допринесу лепшем изгледу свог окружења.

Драги и Ирена Антић који живе у насељу Скробара имају најлепше уређени врт у Панчеву. Они већ 15 година постепено осмишљавају свој животни простор, сваког дана проводе по два-три сата у својој башти и није им тешко да увек додају нешто ново.

Сами су направили и фонтану која им у овим врелим данима пружа најбоље освежење.

„Све радимо са задовољством, јер ако нешто не волиш не можеш ни имати успеха у послу. Радимо са уживањем и кад седнемо онда уживамо и у одмору“, прича Ирена, а Драги додаје да свака биљка тражи своју негу.

„Хибискус захтева много заливања, да би цвет био што лепши, а трава мора два пута дневно да се залива да би опстала при овим врућинама“, истиче Драги.

Вишња Величковић има најлепше уређен балкон и то није случајно, јер она сваке зиме осмишљава другачији изглед своје терасе. Најпре све нацрта, а са првим пролећним данима креће у набавку разних врста цвећа. Ове године се одлучила за разнобојне петуније и бегоније.

„Цвећем сам почела да се бавим кад су ми деца одрасла и овај балкон без цвећа више није исти.Зато сваке године доносимо све више биљака и садимо их. Нема много врста, али има много садница и сваке године испланирам другачији изглед терасе“, објашњава Вишња.

Вишња Величковић већ прави планове и за следећу годину и свој балкон ће како каже обогати новим мушкатлама, а Антићи ће награду потрошити за куповину јапанског јавора, који су већ неколико пута садили, али нису ниједном успели да га одгаје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво