Слоница Твиги једва дочекала туширање

Погледајте како се са високим температурама боре животиње у „Врту добре наде“. Освежењу у овом врелом дану посебно се обрадовала слоница Твиги.

„Она понекад туширање прихвата, понекад је то њој добро, али ако га не прихвати онда има алтернативу – она се талкира, баца на себе песак, на тај начин се ослобања од паразита и тако се расхлађује. Туширамо тигрове, туширамо вукове, медведе, папагаје, папагаји изузетно воле да се туширају, то да видите то је прави шоу“, објашњава ветеринар Јожеф Езвеђ.

Београдских 35 лакше подносе животиње из топлих крајева.

„Најтеже је свакако онима који живе у северним крајевима, арктичким вуковима, фокама, додуше код фока имамо неке системе за расхлађивање воде који спусте температуру и држе је целог лета на неких 15 степени, додаје Србољуб Алексић“, директор Бео зоо-врта.

Животињама је у овим топлим данима најбитнија исхрана богата витаминима. Зато нилски коњ дневно поједе и до 15 килограма свежег воћа и поврћа.

„Ми и нашим животињама дајемо такву храну која садржи што више течности, значи лубенице, диње, краставце, свежу траву, гранчице, што више течности да им рехидрирамо организам, оно што се изгуби у току дана“, каже ветеринар.

Да би знали колико ће топло бити, запосленима у зоо-врту није потребна временска прогноза. Имају метеоролога.

„То није анегдота, тако је. Ја иначе јако рано долазим на посао, у 6-6.15 сам ту и видим да је наша бела тигрица Артемис већ у базену... онда знам да ће тог дана бити изузетно топло“, препричава Езвеђ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи