У Јагодини направљен највећи шприцер на свету – 1.000 литара!

У Јагодини је, од розе вина крушевачког „Рубина“ и „Сода воде“ из Јагодине, направљен шприцер од 1.000 литара, до сада највећи на свету.

Справљању шприцера, синоћ на тераси ресторана „Ресторан 360 Никола“ у Туристичком комплексу „Ђурђево брдо“, који је био организатор, присустовало је више од 1.000 Јагодинаца и туриста, изјавио је Танјугу менаџер ресторана Никола Павићевић.

Посуду са вином, из хладњаче, на терасу ресторана довезао је виљушкар и поставио на једно дрвено буре, а затим су радници почели да сипају сода воду.

Све то уз музику и бројне љубитеље доброг шприцера, а најбољи је, тврди Павићевић, када је „пола-пола – пола вина, а пола сода воде“.

Мешање вина и воде трајало је више од сат времена, почело је тек нешто пре 23 сата а завршило, неколико минута после поноћи.

У оквиру ове манифестације организовано је такмичење у брзом испијању шприцера, које су подржали бројни спонзори, а сви који су били на овој манифестацији су могли да дегустирају направљени шприцер.

У Јагодини је 2012. године одржано прво прављење шприцера – направљен је један од 800 литара, а до тада су рекорд држали Италијани, винарија „Лазарино“ са 575 литара, објаснио је Павићевић.

„Овим од 1.000 литара смо оборили властити рекорд од пре пет година и ово је рекорд у свету, нико није направио већи“, рекао је Павићевић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво