Ослобођена Саудијка ухапшена због ношења мини-сукње

Саудијска Арабија саопштила је да је ослободила без оптужнице девојку која је направила снимак на коме се види како носи мини-сукњу.

Полиција ју је ухапсила јер је носила, како је наведено, „непристојну одећу“, након жестоког реаговања људи који кажу да је тиме флагрантно повредила конзервативна исламска правила облачења у пустињској краљевини, наводи АП.

Млада саудијска држављанка привукла је велику пажњу током викенда снимком у коме се види да хода кроз историјско село Ушаикир, северно од престонице, носећи мини-сукњу и топ, док јој коса није покривена.

У саопштењу које је објавио Центар за међународне послове, наводи се да је полиција ослободила девојку након што ју је пар сати саслушавала. Како се наводи, она је иследницима рекла да је снимак био објављен без њеног знања.

Саудијска правила налажу да све жене у тој земљи, укључујући странкиње, на јавним местима носе дуге широке хањине, познате као абаје. Већина Саудијки такође мараме преко главе и покрива лице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво